Bloggeriet, WordPress, tilpas WordPress tekstfarve menu, banner

Tilpas WordPress tekstfarve menu

WordPress’ visuelle editor kommer med en masse prædefinerede tekstfarver, som du kan benytte, når du opsætter nye eller redigerer eksisterende sider.

Bloggeriet, WordPress, tilpas WordPress tekstfarve menu, før

Der er rigeligt med farver at vælge imellem, men – Hvis du har en farvepalet som du skal benytte til din egen hjemmeside, en kundes, hvem end det måtte være. Vil det så ikke gøre arbejdet meget nemmere, hvis de overflødige farver blev erstattet med dem du har behov for? Det er dét, du vil lære i dag.

Del 01: WordPress filteret

Funktion og filter

Først. Find din function.php fil og åben den i dit yndlings kode redigeringsprogram. Derefter tilføj filteret tiny_mce_before_init. Dette filter kan anvendes til at foretage en række ændringer i værktøjslinjen over tekstfeltet. Ikke kun tekstfarve paletten.

I funktionen til dette filter er det vigtig, at du tilføjer en parameter og returnerer den til sidst. Gør du ikke det, vil de eksisterende valgmuligheder i værktøjslinjen forsvinde.

Nørd info Hvis du er ny i WordPress programmering – Rediger aldrig i filer i et WordPress Tema, som du ikke selv har udviklet. Næste gang du opdaterer Temaet, vil du miste dine ændringer. Anvend istedet et »Child Theme« eller programmer dit eget plugin.

Del 02: Farverne

De nye farver

For at tilføje dine egne farver, skal du lave en variabel med en string der er opbygget som en array. Den er opbygget på den måde, at skiftevis kommer først farvens hex værdi (uden hashtag) og derefter navnet på farven (Det er det navn du vil se, når du holder musen over farven i værktøjslinjen).

Standard og nye farver

Ønsker du at beholde de eksisterende farver i menuen, kan du tilføje dette.

Del 03: Valgfrit

Layoutet

Du har også mulighed for, at ændre hvordan farverne opdeles i rækker og søjler, alt efter dine personlige præferencer. Som eksempel. Ved at tilføje dette, vil de blive vist i et 6×5 gitter.

Konklusion

Det hele samlet

Den færdige funktion ser sådan her ud:

Tekstfarve menuen vil nu se sådan her ud.

Bloggeriet, WordPress, tilpas WordPress tekstfarve menu, efter

Kunne du lide artiklen, er der andet du gerne vil lære at tilføje eller ændre i værktøjslinjen? Klik på hjertet, skriv en kommentar, del på Facebook eller råb det fra en bjergtop, så gør du os super duper glade! Og ja, vi svarer også på spørgsmål i kommentar tråden nederst på siden.

Hvad synes du om artiklen?Hvad synes du om artiklen?