bloggeriet-2016-12-07-adobe-farveindstillinger-adobe-farveindstillinger-del-1-introduktion

Introduktion af Adobe farveindstillinger, fra top til bund

Adobe farveindstillinger, hvad skal jeg bruge det til?

Farveindstillinger er en meget vigtig del af grafiske opgaver, som mange glemmer, eller simpelthen ikke ved nok om til at gøre brug af det. F.eks.: En given blå farve vil ikke altid fremstå som den samme farve på alle typer medier (kamera, pc-monitor, telefon, printer osv.) hvis man ikke gør brug af de korrekte farveprofiler.

Kort fortalt findes der forskellige farveprofiler, som hver især gengiver farver forskelligt. Det er derfor uhyre vigtigt at du har styr på dine farveprofiler, så dine materialer bliver gengivet med de korrekte farver. Du har måske også oplevet at du har lavet noget helt vildt fedt grafik i Photoshop, gemmer det som en pdf, printer det ud – og så ligner det bare overhovedet ikke det du så på din skærm. Farveindstillinger!

Synkroniseren af farveindstillinger i Creative Cloud

Hvad kommer det til at handle om?

Jeg vil over de næste 5 blogindlæg give et grundigt og overskueligt indblik i farveindstillinger i Adobes programmer, Photoshop, Illustrator, Indesign og Bridge.

Del 2 kommer til at omhandle farvearbejdsrum (working spaces), som er en definition af et mellemliggende farverum – det er her du definerer hvilket farverum du redigerer og gemmer i.
Det er også her de største problemer opstår.

Del 3 kommer til at handle om farvestyringspolitik – hvordan dine programmer skal reagere hvis der ikke er den rigtige profil på det billede du åbner i photoshop f.eks.

Del 4 kommer til at handle om indstillinger for farvekonvertering – hvad du gør hvis du skal fra et farverum til et andet.

Del 5 kommer til at omhandle et par avancerede funktioner i forbindelse med farvestyring, som ikke mange ved noget om.

Del 6 er dedikeret til at få det hele koblet sammen, så du får lavet en indstilling som du kan gemme og synkronisere til alle Adobes programmer.

Konklusion

Hvis du er grafiker, eller bare interesserer dig for grafik og billedbehandling, kan det godt betale sig at følge med i de næste indlæg. Du vil få et klart overblik over hvad farvestyring går ud på, og hvordan det kan påvirke din arbejdsgang og ikke mindst dit slutresultat.

Hvad synes du om artiklen?Hvad synes du om artiklen?